Deugenyoga

logo_deugdenyoga_420px

Sinds juni 2014 ben ik een gecertificeerd docent Deugdenyoga. Deugdenyoga is een passende aanvulling voor de invulling van mijn thema’s:

Wat is deugdenyoga?

Deugdenyoga is een nieuwe vorm van yoga waarbij je eigen capaciteiten centraal staan. Deugdenyoga geeft rust, eenheid en balans. Deugdenyoga is ontstaan vanuit het Internationale Deugdenproject van de Canadese psychologe Linda Kavelin Popov. Een project oorspronkelijk bedoeld voor het opvoeden van kinderen. De deugden die in de project staan beschreven werden door Patty Jongemaets gebruikt om Deugdenyoga te ontwikkelen.

Effect

Yoga heeft een positief effect op je gezondheid en het geeft energie en brengt lichaam en geest in balans. Deugdenyoga maakt de soms ingewikkelde filosofie van Yoga toegankelijk. Door het integreren van Deugdenyoga in je leven ervaar je meer liefde, geduld en dankbaarheid.

Wat is een deugd?

Deugden zijn je kwaliteiten. Denk hierbij aan:

Er zijn wel 100 deugden die als thema centraal kunnen staan in een Yogales.

Resultaat

Deugenyoga is vooral praktische kennis waar je direct mee aan de slag kunt in je dagelijks ritme. Je zult merken dat je ook anders gaat functioneren. Je bent zelfverzekerder en gelukkiger. Als je meer wilt weten of een keer een les wilt bijwonen, neem dan gerust contact met me op.

Kinderyoga

Op een vrolijke speelse wijze kunnen kinderen vanaf 4 jaar al kennis maken met Yoga. Kinderyoga prikkelt het prille bewustzijn. Wanneer kinderen iets ouder worden helpen zij elkaar met de yogaposities.

Kinderyoga geeft kinderen rust en zelfvertrouwen. Kinderen leren wie ze zijn en wat ze nodig hebben zodat ze goed voor zichzelf kunnen zorgen. Doordat kinderen tijdens kinderyoga leren goed in contact te staan met zichzelf gaat contact leggen met anderen als vanzelf. Kinderyoga maakt kinderen fysiek en mentaal sterker!